вівторок, 17 грудня 2019 11:46

Колишнього президента Пакистану засудили до смертної кари

Колишнього президента Пакистану засудили до смертної кари
Первезу Мушаррафу засудили до смертної кари. Фото: unian.ua

Колишньому президенту та очільнику армії Пакистану Первезу Мушаррафу Спеціальний суд в Ісламабаді у вівторок виніс смертний вирок.

Суд розглядав справу про державну зраду, пише ukrinform.

Мушаррафа засудили через призупинення дії конституції країни, введення надзвичайної ситуації 3 листопада 2007 року та арешт суддів Верховного суду Пакистану.

Первез Мушарраф був президентом Ісламської республіки Пакистан з 2001 по 2008 роки. Він прийшов до влади внаслідок військового перевороту в 1999 році. А пішов у відставку - під тиском опозиції.

У 2007 році в Пакистані виникла політична криза через те, що Мушарраф оголосив про відставку верховного судді Іфтіхара Чаудхрі і ще 60 суддів, щоб гарантувати собі переобрання на посаду президента. Після цього по країні прокотилася хвиля масових демонстрацій, які нерідко переростали в зіткнення з поліцією. Політична боротьба в країні зробилася жорсткішою, коли в неї вступили голова опозиційної партії Беназір Бхутто і колишній прем'єр Пакистану Наваз Шариф, котрі повернувся на батьківщину.

У листопаді 2007 року Мушарраф склав президентську присягу на новий п'ятирічний термін і став цивільним президентом Пакистану, пішовши у відставку з посади головкому армії і передавши повноваження командувача генералові Ашфаку Кіані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-президента засудили до 2 років ув'язнення

На парламентських виборах 2008 року перемогли опозиційні до Мушаррафа партії. Під наростаючим тиском 18 серпня 2008 року Первез Мушарраф, якому парламент країни загрожував імпічментом, виступив з телезверненням до нації і заявив про свій намір піти у відставку, відкинувши пред'явлені йому звинувачення.

США і Китай домовилися про перемир'я в торговельній війні.

Президент Дональд Трамп назвав тріумфом проміжну угоду. Її мають підписати у січні

Зараз ви читаєте новину «Колишнього президента Пакистану засудили до смертної кари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі