субота, 14 грудня 2019 17:44

Екс-президента засудили до 2 років ув'язнення

Екс-президента засудили до 2 років ув'язнення
Екс-президента Судану Омара аль-Башира засудили до 2 років ув'язнення. Фото: Apicture

Колишнього президента Судану Омара аль-Башира, якого у квітні відсторонили від влади, засудили до двох років ув'язнення.

Відбувати термін 75-річний аль-Башир буде в реабілітаційній клініці для літніх людей, засуджених за злочини, за які не передбачена смертна кара. Про це повідомляє Associated Press.

Екс-президента засудили за звинуваченням у корупції і відмиванні грошей. Як зазначається, під час обшуків в його будинку виявили долари, євро і суданські фунти на суму в $130 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко говорили п'ять годин про об'єднання Росії й Білорусі

Відносно аль-Башира також висунули звинувачення у вбивстві протестувальників під час повстання в Судані. Вирок у цій справі поки не винесено.

Міжнародний кримінальний суд в 2010 році видав ордер на арешт Омара аль-Башира. Його звинувачують в геноциді, здійсненому в ході міжетнічного конфлікту в Дарфурі, що почався в 2003 році. Жертвами конфлікту стали сотні тисяч людей. Нова влада Судану відмовилася видавати аль-Башира МКС.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президента засудили до 2 років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі