понеділок, 13 червня 2022 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Клінтон розкритикувала Макрона за "не принижувати Росію" 

Клінтон розкритикувала Макрона за "не принижувати Росію" 
Президент Франції Еммануель Макрон. Фото: facebook.com/EmmanuelMacron

Колишній держсекретар Сполучених Штатів Америки Гілларі Клінтон в ефірі французького радіо розкритикувала президента Франції Еммануеля Макрона за його заклики "не принижувати Росію".

Також підтримала позицію президента Володимира Зеленського щодо повного звільнення окупованих територій, передає Le Point.

За її словами, позиція "не принижувати Росію" здається застарілою. Клінтон наголосила, що президент Росії Володимир Путін "давно перетнув червону межу". Політикиня вважає, що Путін бачить себе Петром I, який понад 20 років вів безперервну війну проти Швеції, країн Балтії, Скандинавії та Півночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон передумав. Франція хоче перемоги України

Також заявила, що час для реальних переговорів між Україною та Росією ще не настав

"Я за українців, а це означає, що не можна передчасно поспішати з переговорами. Думаю, остаточним успіхом буде поразка Путіна. І в цьому я можу лише погодитися з тим, про що просять президент Зеленський та його уряд - тотальний вихід з окупованих територій в Україні", - сказала Клінтон.

Еммануель Макрон заявляв, що Росію "не потрібно зараз принижувати", щоб після завершення війни проти України вона змогла вийти з політичної ізоляції. Президент Франції також назвав війну історичною помилкою Володимира Путіна.

Володимир Зеленський раніше повідомляв, що Макрон закликав його піти на поступки перед окупантом, щоби "зберегти обличчя Путіну".

Зараз ви читаєте новину «Клінтон розкритикувала Макрона за "не принижувати Росію" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі