вівторок, 29 серпня 2023 08:42

Кім Чен Ин планує розмістити ядерну зброю на кораблях

Кім Чен Ин планує розмістити ядерну зброю на кораблях
Лідер КНДР Кім Чен Ин вважає, що проти нього готують агресію. Фото: eastnews.ua

Лідер КНДР Кім Чен Ин хоче розмістити ядерну зброю на флоті.

Він заявив, що військово-морський флот стане компонентом державного ядерного стримування, повідомляє державне північнокорейське інформагентство KCNA.

Західні фахівці кажуть, що Північна Корея прискорила зусилля з розгортання балістичних ракет із ядерними боєголовками на підводних човнах. Ядерною зброєю також оснащують підводні дрони.

У виступі до Дня ВМФ Кім назвав лідерів Японії, США і Південної Кореї "босами банд". Заявив, що їхні дії зробили води Корейського півострова найбільш нестабільними водами з небезпекою ядерної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР готує ядерні провокації – розвідка

"Ситуація, що склалася, вимагає від наших ВМС докласти всіх зусиль для підтримання постійної бойової готовності, а також бути готовими зламати волю противника до війни", – заявив він.

Північна Корея зараз володіє лише сухопутними пусковими установками балістичних ракет, які можуть нести ядерні боєголовки.

Північна Корея влаштувала для делегацій з Китаю та Росії військовий парад у Пхеньяні. Кім Чен Ин продемонстрував ракети, здатні нести ядерну зброю, а також нові ударні безпілотники. Китайська та російська делегації стали першими відвідувачами КНДР з початку пандемії Covid-19. Парад присвятили 70-й річниці закінчення Корейської війни, яку в Північній Кореї святкують як "День перемоги".

Росія та Китай виступають проти спроб Заходу запровадити нові санкції проти Північної Кореї через те, що вона продовжує розробляти балістичні ракети, стверджуючи, що існуючі заходи слід послабити в гуманітарних цілях та допомогти спонукати Пхеньян до переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин планує розмістити ядерну зброю на кораблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі