середа, 03 вересня 2008 13:09

Карикатурний Ізраїль віддав перемогу українцю

Художник з України Володимир Казаневський став переможцем 14-го Міжнародного конкурсу карикатур, який щороку проходить в Хайфі. Його незвичайна філософська карикатура (на фото нижче) була визнана кращою серед 1000 робіт трьохсот авторів з 60-ти країн світу. За один свій малюнок Казаневський отримає 500 доларів.

Міжнародні конкурси карикатур проводяться в Хайфі з 1994 року асоціацією "Пенком", заснованою художниками - репатріантами з СНД, спільно з хайфським муніципалітетом. Темою конкурсу цього року був вибраний "золотий вік": "Після 60-ти починається нове життя".

Геннадій Костовецкий, глава асоціації "Пенком" і голова жюрі, заявив у зв"язку з підведенням підсумків конкурсу: "Важливо показати, що існують карикатури не тільки політичного характеру, але і просто смішні малюнки, за допомогою яких можна підняти питання соціального характеру".

Перше місце віддали Володимиру Казаневському - відомому художнику з України, метру карикатурного співтовариства. Казаневський, який проживає в Києві, має вищі нагороди переможця 20-ти міжнародних конкурсів; він читає лекції з мистецтва карикатури в Японії, США і Італії. Друге місце хайфське жюрі віддало Бернару Бутону з Франції, третє - Франко Орігону з Італії. Заохочувальними призами будуть нагороджені Ілля Кац (Ізраїль), Вольфганг Шлегель (Німеччина), Анатолій Родін (Росія), Джордан Попілаєв (Македонія) і Байрам Хаджайда (Азербайджан).

За 14 років постійними учасниками конкурсу стали Аргентина, Вірменія, Австралія, Німеччина, Англія, Азербайджан, Білорусія, Бельгія, Канада, Китай, Чехія, Україна, Англія, Росія, Кіпр, Гватемала, Угорщина, Греція, Естонія, Індонезія, Румунія, Люксембург, Японія, США, Польща, Уругвай, Іспанія, Шрі-ланка, Туреччина, Сербія, узбекистан. Цього року особливо активні були карикатуристи з країн балтії - Естонії, Латвії і Естонії

Відкриття виставки карикатур і нагородження призерів відбудеться 15 вересня в приміщенні хайфського концертного залу "Аудіторіум". На виставці буде представлено 120 кращих робіт. Нагороду українського переможця передбачається вручити дипломатам з посольства України в Ізраїлі.

Зараз ви читаєте новину «Карикатурний Ізраїль віддав перемогу українцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі