четвер, 07 квітня 2022 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадри з Бучі вплинули на готовність України до переговорів - представник Ердогана

Кадри з Бучі вплинули на готовність України до переговорів - представник Ердогана
Українська делегація на переговорах у Стамбулі. Фото: Офіс президента України

Очікувати серйозного прориву в переговорах між Україною та Росією у найближчі кілька днів не варто. Імовірний "рух" може бути згодом.

Про це заявив представник президента Туреччини Ібрагім Калин, передає Haber7.

За його словами, на це вплинули кадри з Бучанського й Бородянського районів Київщини, де російські окупанти чинили звірства щодо мирного населення.

"Вбивство мирних жителів також вплинуло на готовність України продовжувати переговори. Ми всі були обурені, коли побачили ці фотографії порушень прав людини та можливих воєнних злочинів", - сказав Калин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вважає цинічною пропозицію провести переговори з РФ у Будапешті

Він зазначив, що в найближчі кілька днів переговори не дадуть чіткого результату:

"Можливо, ми побачимо рух знову через тиждень-два".

Водночас президент Володимир Зеленський вважає, що попри всі злочини, які скоїла російська армія щодо мирного населення на Київщині, Україна має продовжувати переговори з країною-агресоркою.

Під окупацією перебувають інші українські міста. Там також заблоковані мирні громадяни, яких потрібно визволити, наголосив Зеленський.

1 квітня мер Бучі Анатолій Федорук заявив про визволення міста від російських загарбників. Воно було окуповане майже місяць. Згодом ЗСУ звільнили всю Київщину.

Росіяни вбивали там мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків. Ґвалтували та спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зав'язаними руками.

Володимир Зеленський назвав росіян виродками та звернувся до матерів окупантів. 4 березня він відвідав Київську область.

Зараз ви читаєте новину «Кадри з Бучі вплинули на готовність України до переговорів - представник Ердогана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі