четвер, 17 серпня 2023 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

IRIS-T і не тільки: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

IRIS-T  і не тільки: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги
Україна отримала додаткові пускові установки IRIS-T від Німеччини. Фото: gettyimages.com

Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги.

До нього, зокрема, увійшли дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіуса дії IRIS-T SLS. Про це йдеться у повідомленні уряду ФРН.

IRIS-T SLS ‒ це система протиповітряної оборони ближньої дії. Установка ЗРК не має транспортно-пускових контейнерів. Дальність ураження ракети становить 12 км за висоти цілі до 8 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше з початку повномасштабної війни: в Україну приїхав міністр фінансів Німеччини

Окрім того, до нового пакета німецької допомоги включено 10 переносних радарів Ground Observer 12 для контрбатарейної боротьби. Вони розроблені компанією Thales. Призначені радари для наземного спостереження із високою швидкістю сканування. Їх використовують для спостереження за полем бою та коригування вогню із закритих позицій.

Окрім того, Німеччина додатково передала Україні 4 539 димових боєприпасів 155-мм калібру. А також чотири сідельні тягачі 8x8 HX81 та п'ять напівпричепів до них. До нового пакету також увійшли вісім навантажувачів на 15 тонн.

Загалом, за даними уряду Німеччини, цього року Україна отримала від ФРН військової допомоги на €5,4 млрд.

Уряд Німеччини запланував щорічну військову підтримку Україні у розмірі €5 млрд. Її планують надавати до 2027 року. Рішення уряду має затвердити Бундестаг, повідомив міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер.

Німецька сторона надаватиме Україні консультативну підтримку у кількох сферах. Зокрема, в напрямах митної політики, моніторингу фінансових ринків, управління державними інвестиціями та приватизації державних підприємств.

Зараз ви читаєте новину «IRIS-T і не тільки: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі