четвер, 05 липня 2018 14:48

Ігнор: на саміті НАТО не говоритимуть про Чорне море

Ігнор: на саміті НАТО не говоритимуть про Чорне море
На саміті НАТО відбудеться зустріч України та Грузії. Фото: tvc.ru

У НАТО змінили назву зустрічі за участі України та Грузії в рамках саміту Альянсу. Прибрали частину "про безпеку на Чорному морі".

Про це свідчить офіційна програма саміту 11-12 липня в Брюсселі, розміщена на сайті Альянсу.

Раніше про назву із саме таким формулюванням оголосив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто 22 червня за підсумками зустрічі з українським міністром Павлом Клімкіним на Закарпатті. Тоді Сійярто визнав, що Угорщина погодилася на участь Порошенка у спеціальному форматі саміту – "засіданні щодо безпеки на Чорному морі".

Таку назву справді розглядали, але заблокували на вимогу кількох країн, які були проти саміту, назва якого містила згадку про Чорне море. Як відомо, ще однією країною чорноморського басейну є Росія, яку не запросили на саміт НАТО.

В оприлюдненій програмі саміту засідання фігурує під назвою "Зустріч Північноатлантичної Ради на рівні голів держав та урядів з Грузією та Україною". Воно відбудеться 12 липня о 8:45 за місцевим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент виділить для України мільярд євро

На саміті НАТО в Брюсселі прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан блокуватиме будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією. Про це угорське МЗС повідомило у листі генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу.

Зараз ви читаєте новину «Ігнор: на саміті НАТО не говоритимуть про Чорне море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі