пʼятниця, 11 жовтня 2019 12:56

Хто отримав Нобелівську премію миру

Хто отримав Нобелівську премію миру
Прем'єр-міністр Ефіопії Абія Ахмед отримав Нобелівську премію миру. Фото:Twitter нобелівського комітету

Лауреатом Нобелівської премії миру став прем'єр-міністр Ефіопії Абія Ахмед.

Нобелівський комітет присудив цю премію за внесок у врегулювання конфлікту з Еритреєю, повідомили на сторінці комітету у Twitter.

Формулювання звучить так: "За зусилля із досягнення миру та міжнародного співробітництва та, зокрема, за рішучі ініціативи із вирішення прикордонного конфлікту з сусідньою Еритреєю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка розробка отримала Нобелівську премію з хімії

Разом із президентом Еритреї Абій Ахмед розробив принципи мирної угоди, щоб покласти край тупикової ситуації "ні миру, ні війни" між Ефіопією й Еритреєю.

Нобелівський комітет оголосив, що премія миру 2019-го — це жест шани усім сторонам, які працюють в інтересах миру в Ефіопії, а також у регіонах Східної та Північно-Східної Африки.

Премію миру щорічно присуджують людям та організаціям, які зробили видатний внесок у сфері зміцнення миру у світі. 2019-го на премію миру претендував 301 кандидат.

11-13 жовтня у місті Вроцлаві, Польща, люди, які матимуть книги Нобелівської лауреатки Ольги Токарчук, зможуть їздити у громадському транспорті безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Хто отримав Нобелівську премію миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі