понеділок, 12 серпня 2024 04:52

ХАМАС передав Ізраїлю, що хоче перемир'я

ХАМАС передав Ізраїлю, що хоче перемир'я
Ях'я Сінвар став новим лідером палестинського угруповання ХАМАС. Фото: eastnews.ua

Новий лідер палестинського угруповання ХАМАС Ях'я Сінвар, обраний після вбивства попереднього глави політбюро руху Ісмаїла Ханії, передав Ізраїлю послання про те, що хоче перемир'я в Секторі Гази.

Його повідомлення Єрусалиму передали єгипетські та катарські посередники. Про це повідомило видання CNN із посиланням на ізраїльські джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль завдав удару по Газі. У США та ЄС відреагували

За словами двох співрозмовників журналістів, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу готовий до укладання угоди незалежно від наслідків для його правлячої коаліції.

Проте, ізраїльські служби безпеки скептично ставляться до готовності Нетаньягу укласти угоду з огляду на запеклу протидію з боку вкрай правих міністрів у його коаліції.

Журналісти припускають, що США чинитимуть тиск на Ізраїль, щоб країна погодилася на припинення вогню та звільнення заручників.

Натомість партнери Нетаньягу по коаліції ясно дали зрозуміти, що не хочуть, щоб Ізраїль укладав угоду з ХАМАС. Проти угоди виступає міністр фінансів Бецалель Смотрич, який називає її "капітуляцією". Заперечення висловлював також міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір.

Раніше Ізраїль нібито погодився відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню в Секторі Гази 15 серпня.

Це відбудеться на вимогу лідерів США, Катару та Єгипту, які готові бути посередниками.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС передав Ізраїлю, що хоче перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі