неділя, 11 серпня 2024 07:46

Ізраїль завдав удару по Газі. У США та ЄС відреагували

Ізраїль завдав удару по Газі. У США та ЄС відреагували
Ізраїльська армія завдала ударі по місту Газа. Фото: gettyimages.com

В армії Ізраїлю повідомили, що смертоносний удар по місту Газа, який викликав міжнародний осуд, був спрямований на "командний і контрольний центр" ХАМАС.

Він розташовувався у школі та в прилеглій мечеті. Про це повідомляє Bloomberg.

За оцінками ХАМАС, в Газі під час суботньої ракетної атаки загинули близько 100 осіб. Однак, ці дані неможливо перевірити незалежно, крім того ХАМАС не розрізняє цивільних і військових жертв.

Віце-президент США Камала Гарріс раніше дорікала Ізраїлю за жертви серед цивільного населення, підтверджуючи його "право переслідувати терористів, якими є ХАМАС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльські військові заявили про ліквідацію ще одного командира ХАМАС

"І знову забагато мирних жителів було вбито. Нам потрібна угода щодо заручників і припинення вогню. Угода має бути виконана, і це потрібно зробити зараз", - сказала Гарріс.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що близько 20 "бойовиків ХАМАСу та Ісламського джихаду, включаючи старших командирів", знаходилися у школі Аль-Табаїн. За словами речника ЦАХАЛу, вони використовували комплекс "для здійснення терористичних атак".

Він стверджує, що удару було завдано високоточними боєприпасами, і оцінки ХАМАС його наслідків не відповідають дійсності.

Разом з тим Шон Саветт, речник Ради національної безпеки Білого дому, заявив, що США вимагають від ізраїльських офіційних осіб "додаткових деталей" щодо удару. Також Сполучені Штати закликали Ізраїль вжити заходів для "мінімізації шкоди цивільному населенню".

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель написав у соцмережі X, що "нажаханий зображеннями зі школи-притулку в Газі".

"За останні тижні мішенями стали щонайменше 10 шкіл. Цій різанині немає виправдання" - зазначив Боррель.

Місцева влада Гази повідомила, що серед загиблих були жінки та діти, які ховалися в школі.

Bloomberg зазначає, що ця атака є однією з найбільш смертоносних у війні Ізраїлю та ХАМАС, яка триває вже 11-й місяць. Очікується, що велика кількість загиблих перешкодить міжнародним спробам відновити переговори про припинення вогню між двома сторонами.

Ізраїль погодився відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню в Секторі Гази 15 серпня.

Це відбудеться на вимогу лідерів США, Катару та Єгипту, які готові бути посередниками.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль завдав удару по Газі. У США та ЄС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі