четвер, 01 квітня 2021 08:33

Ґреті Тунберґ встановили пам'ятник за $33 тис.
5

У Великій Британії в університеті Вінчестера встановили пам'ятник у повний зріст шведській екоактивістці 18-річній Ґреті Тунберґ.

Студенти закладу виявили невдоволення проєктом та заявили, що $33 тис., які витратили на створення статуї, краще було б витратити на щось більш потрібне, пише BBC. Хоча студентська спільнота й підтримує позицію Тунберґ щодо змін клімату, статую назвали "марнославним проєктом".

Фото: Reuters

"Ґрета - молода дівчина, яка, попри труднощі у житті, стала провідною світовою активісткою із захисту навколишнього середовища. Як університет сталого розвитку та соціальної справедливості ми пишаємося тим, що вшановуємо дівчину. Сподіваємося, що її статуя допоможе надихнути наше співтовариство", - зазначив один із професорів.

У адміністрації навчального закладу запевнили, що гроші на памʼятник не брали з фонду підтримки студентів і співробітників. За 2020 рік студентам перерахували понад $7 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґрета Тунберґ зареєструє своє ім'я як бренд

Ґрета Тунберґ стала всесвітньо відомою екологічною активісткою після своєї поїздки 2019 року на яхті до Нью-Йорка, де вона взяла участь у кліматичному саміті ООН.

Зараз ви читаєте новину «Ґреті Тунберґ встановили пам'ятник за $33 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі