пʼятниця, 06 травня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Google направить $10 млн на боротьбу з дезінформацією про війну в Україні

Google направить $10 млн на боротьбу з дезінформацією про війну в Україні
Google до вже наданої допомоги додає ще $10 млн на гуманітарні потреби людей в Україні. Фото: pixabay.com

Компанія Google виділила $10 млн на боротьбу з фейками про повномасштабну війну Росії в Україні

Google підтримує український народ у боротьбі проти російської агресії і надала країні вже $55 млн допомоги, заявив керівник регіонального підрозділу компанії Метью Бріттін під час Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна війна: ворог запустив нову порцію брехні проти України

"Ми пожертвували $35 млн напряму та на гуманітарні потреби для підтримки народу України, зокрема, і тих українців, хто рятується від війни. Надали, серед іншого, $10 млн польським організаціям, які працюють із тимчасово переміщеними особами. Вчора ми анонсували $1,5 млн гранту для Міжнародного комітету порятунку, щоб розширити доступ до важливої інформації постраждалим від війни", - сказав він.

Водночас Google до вже наданої допомоги додає ще $10 млн на гуманітарні потреби людей в Україні. Така ж сума піде на протидію поширенню недостовірної інформації в регіоні, оскільки поширення дезінформації в умовах війни може бути "питанням життя і смерті".

Пропаганда Росії намагається підвищити тиск на світову спільноту методом демонізування історії України.

Окупанти брешуть у своїх Тelegram-каналах про нібито збиті над Енергодаром у Запорізькій області безпілотники. Пропагандисти переконують, що Збройні сили України "спорядили їх бойовими головками з вибуховою речовиною та запустили по атомній станції".

Зараз ви читаєте новину «Google направить $10 млн на боротьбу з дезінформацією про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі