четвер, 31 березня 2022 06:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Голову розвідки Франції звільнять за провал в оцінці загрози РФ – ЗМІ

Голову розвідки Франції звільнять за провал в оцінці загрози РФ – ЗМІ
У Франції відправлять у відставку голову розвідки країни. Фото: pixabay.com

Керівника головного управління військової розвідки Франції генерала Еріка Відо найближчим часом відправлять у відставку через те, що він передбачив війну в Україні.

Про це пише французька газета Figaro з посиланням на джерело в армії.

Відо призначили на посаду керівника розвідки минулого літа. До цього він керував силами спеціальних операцій. За інформацією ЗМІ, посадовця звинувачують у "недостатній кваліфікації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Штатах вважають, що Путіна дезінформують щодо дій російської армії в Україні - ЗМІ

На початку березня начальник генштабу генерал Тьєррі Буркгард визнав у розмові із журналістами відмінність в оцінках французів і британців з американцями щодо можливого вторгнення Росії в Україну.

"Американці сказали, що росіяни збираються атакувати, і вони мали рацію. Наші служби думали, що захоплення України матиме жахливу ціну й що росіяни мають інші варіанти повалення Володимира Зеленського", - сказав Буркгард.

Французькі компанії мають самостійно ухвалювати, чи продовжувати їм працювати в Російській Федерації, заявив президент Франції Еммануель Макрон. Такими словами Макрон допускає можливість подальшого фінансування французькими компаніями сил РФ, щоб вести війну проти України.

Зараз ви читаєте новину «Голову розвідки Франції звільнять за провал в оцінці загрози РФ – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі