пʼятниця, 04 травня 2018 13:19

Голова одного з польських міст хоче заборонити показ фільму "Міф"

Голова одного з польських міст хоче заборонити показ фільму "Міф"
В Польщі хочуть заборонити показ фільму "Міф" через червоно-чорні кольори рекламних плакатів. Фото:prolviv.com

У польському Перемишлі хочуть заборонити показ фільму "Міф" через червоно-чорні кольори рекламних плакатів.

Про це заявив 2 травня мер Перемишля Роберт Хома під час прес-конференціїщодо участі Об'єднання українців у Польщі у святкуваннях 100-річчя незалежності РП, - пише "Вголос".

"Мої побоювання виникають як із попереднього досвіду, так і рекламування Об'єднанням українців події, мета якої може бути благородною. Йдеться про показ документального фільму "Міф" про соліста Паризької опери Василя Сліпака, який загинув на Донбасі, - заявив Роберт Хома. - Це можна назвати надмірною емоційністю, але багато хто звернув мені увагу на кольори плакату і банерів, що рекламують цей фільм. Червоно-чорні кольори, на жаль, у Польщі, і особливо – в нашому місті, асоціюються із поширенням бандеризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про Василя Сліпака покажуть у Канаді

Мер Перемишля підтримав положення про участь Об'єднання українців у Польщі в святкуваннях 100-річчя незалежності Польщі.

"У ситуації, коли нам йдеться про урочисте і єднальне святкування 100-річчя найважливішої для нашої країни події, відмова будь-кому в участі була б щонайменше незрозумілою".

Також Роберт Хома хоче отримати від організаторів список запрошених на цю подію гостей і узгодження тематики запланованих заходів.

"Не уявляю собі, щоб під час проведення події, на яку даю згоду, сам організатор – Об'єднання українців у Польщі – займався пропагандою змісту, що суперечить цим положенням, бо це зробило би неможливою у майбутньому і так складну нашу співпрацю".

Місто Перемишль, яке розташоване біля українського кордону, стало джерелом конфліктів на національному ґрунті. Найгучніший з-них стався 10 грудня під час урочистого "Маршу орлят перемиських і львівських", що відбувся під патронатом мера міста.

Зараз ви читаєте новину «Голова одного з польських міст хоче заборонити показ фільму "Міф"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі