середа, 06 травня 2020 12:40

"Гінденбург" згорів за 36 секунд

"Гінденбург" згорів за 36 секунд
Дирижабль падає через кілька секунд після початку пожежі ФОТО: Wikipedia

Дирижабль "Гінденбург" загорівся під час посадки на авіабазі Лейкхерст у США 6 травня 1937-го. Загинули 36 людей.

На борту дирижабля були 97 людей - 61 член екіпажу і 36 пасажирів. Загинули 13 пасажирів і 22 членів екіпажу. Ще один загиблий був робітником на землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золота ера дирижаблів завершилася катастрофою

"Гінденбург" вилетів із Франкфурта-на-Майні 3 травня. До США дістався без пригод. У Нью-Йорку капітан Макс Прусс провів його дуже близько до Емпайр-стейт-білдінга, щоб розважити глядачів на оглядовому майданчику. Тоді полетів у Лейкхерст. Але там сідати не дозволили через грозу. Дирижабль полетів на узбережжя. О 18:12 йому дозволили йти на посадку. О 19:11 дирижабль почав знижувати висоту. Але за 14 хвилин над газовими відсіками почалась пожежа. Дирижабль згорів за 36 секунд.

Більшість людей загинули від опіків і отруєння чадним газом. Дехто стрибав із дирижабля. Багато хто розбився.

Технічні експерти дійшли висновку, що причиною катастрофи стали пробоїна корпусу і загоряння водню. Розглядали також можливість диверсії.

"Гінденбург" було збудовано 4 березня 1936 року в Німеччині. Це був найбільший повітряний корабель у світі - 245 м завдовжки і 41 м у діаметрі. "Гінденбург" міг підняти 90 т вантажу. Дирижабль розпочав свої польоти із пасажирами ще у травні 1936 року.

Зараз ви читаєте новину «"Гінденбург" згорів за 36 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі