понеділок, 02 березня 2020 16:16

"Геть Додона, геть уряд" - у Молдові протестують тисячі ветеранів

"Геть Додона, геть уряд" - у Молдові протестують тисячі ветеранів
У Молдові протестують проти проросійськи налаштованих членів уряду та президента. Фото: point.md

Кілька тисяч ветеранів війни у Придністров'ї 90-х років протестують проти молдовського уряду. Вимагають відставки кабінету міністрів, президента Ігоря Додона і домагаються зустрічі з ким-небудь з уряду.

2 березня в країні відзначають річницю початку бойових дій в Придністров'ї. Перед тим глава Міністерства зовнішніх справ Молдови Ауреліу Чоко заявив, що конфлікт в Придністров'ї було припинено в результаті втручання армії Росії. Це обурило Національну раду ветеранів війни, повідомляє Deschide.

На вхідних дверях до приміщення уряду розбили скло і спробували штурмувати. Поліція посилила кордон, сказано на сайті point.md. Також учасники протесту перекрили рух транспорту в районі площі і пригрозили заблокувати дороги по всій столиці, якщо до них ніхто не вийде.

Скандують: "Ми — народ, Додон — зрадник", "Кіку на смітник, разом з Чоко", "Геть Додона", "Геть уряд", пише NewsMaker.

Мітингувальники вимагають виведення російських військ з території їхньої держави, відставки Чоко і додаткових прав для ветеранів та членів їх сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додон готовий надати широку автономію Придністров'ю

Організований прорумунським блоком Unirea протест за відставку президента Молдови Ігоря Додона завершився акцією біля стін посольства Росії в Молдові.

Зараз ви читаєте новину «"Геть Додона, геть уряд" - у Молдові протестують тисячі ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі