вівторок, 06 грудня 2016 15:59

Фукусіма знову мало не вибухнула

Фукусіма знову мало не вибухнула

Співробітник атомної електростанції в японській Фукусімі мало не влаштував аварію на АЕС, пише Daily Mail.

5 грудня чоловік проходив тьмяно освітленим коридором АЕС "Фукусіма-1" завширшки 2,8 м. Був у масці та громіздкому захисному костюмі. Ніс важке обладнання. Втратив рівновагу і наштовхнувся на стіну. Ліктем зачепив рубильник – і випадково вимкнув важіль насоса, що подає воду для охолодження реактора третього енергоблоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію знову трусить

Насос лишався вимкненим приблизно годину. Потім спрацювала аварійна система. Але в реакторі був достатній запас води - обійшлося без підвищення температури або витоку радіації. Проте цей випадок засвідчив: АЕС "Фукусіма" не застрахована від випадковостей, кажуть енергетики. Тепер думають, як убезпечити станцію від подібних інцидентів у майбутньому.

АЕС "Фукусіма-1" зазнала катастрофи під час руйнівного землетрусу 2011 року. Тоді сталися вибухи на першому, другому і третьому енергоблоках, а також вибух і пожежа на четвертому енергоблоці. 2013-го станцію закрили. Тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. Навколо АЕС створили 20-кілометрову зону відчуження.

Зараз ви читаєте новину «Фукусіма знову мало не вибухнула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі