субота, 30 січня 2021 03:30

ФБР збільшило винагороду за інформацію про бомби біля Капітолію
3

Федеральне бюро розслідувань оприлюднило нову інформацію про виявлені саморобні бомби під час штурму Капітолія.

"Офіс ФБР у Вашингтоні оприлюднює додаткову інформацію та зображення саморобних бомб, розміщених у Вашингтоні з 19:30 до 20:30 5 січня. Винагорода ФБР та Бюро контролю з питань алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин становить $100 тисяч", - зазначається в оголошенні ФБР у Твітері.

Таким чином, правоохоронці вперше повідомили, що дві саморобні бомби, виявлені під офісами національних комітетів Демократичної та Республіканської партій, були закладені напередодні штурму Капітолію, який відбувся 6 січня. Тобто, це засвідчує заздалегідь сплановані дії.

Крім того, влада суттєво збільшила винагороду за інформацію про осіб, причетних до закладення бомб. Раніше правоохоронці пропонували спочатку $50 тисяч, потім $75 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через штурм Капітолію звільняються чиновники

На фотографіях, які оприлюднило ФБР, видно, що підозрюваний був у сірій кофті з капюшоном та кросівках Nike Air Max Speed Turf. На зображеннях також можна побачити деталі саморобних вибухових пристроїв.

6 січня натовп прихильників Дональда Трампа вдався до штурму Конгресу США в момент, коли законодавці затверджували офіційні результати президентських виборів, на яких переміг Джо Байден. Членів Конгресу евакуювали, засідання було перенесене через фізичну загрозу законодавцям.

Тоді ж правоохоронці виявили вибухові пристрої неподалік Капітолія.

Зараз ви читаєте новину «ФБР збільшило винагороду за інформацію про бомби біля Капітолію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі