пʼятниця, 15 квітня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз розробляє ембарго на російські нафтопродукти - The New York Times

Євросоюз розробляє ембарго на російські нафтопродукти - The New York Times
Остаточне рішення про нафтове ембарго не виноситимуть на обговорення до 24 квітня. Фото: pixabay.com

Керівництво Європейського Союзу працює над можливістю запровадити ембарго на російські нафтопродукти.

Це стане одним із найпотужніших ударів для економіки Російської Федерації, що вже суттєво постраждала через санкції, пише The New York Times.

"Європейські чиновники та дипломати стверджують, що ЄС просувається в напрямку запровадження поетапної заборони, яка надасть Німеччині та іншим країнам час для пошуку альтернативних постачальників", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція підтримала нафтове ембарго проти Росії

Водночас остаточне рішення про нафтове ембарго не виноситимуть на обговорення до 24 квітня, доки у Франції не пройде другий тур виборів. Таким чином ЄС намагається не допомагати ультраправій популістці Марін Ле Пен виграти вибори в Еммануеля Макрона на тлі потенційного збільшення цін на пальне в Європі.

Європейський парламент 7 квітня підтримав повне ембарго на нафту, газ, вугілля та інше викопне паливо з Російської Федерації. За резолюцію із закликом запровадити ембарго проголосували 413 із 552 парламентаріїв.

Кандидатка в президенти Франції від ультраправих Ле Пен, якщо переможе на виборах, хоче, аби країна залишила НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз розробляє ембарго на російські нафтопродукти - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі