вівторок, 19 грудня 2023 06:12

Евакуювали ціле місто: після потужних землетрусів почав вивергатися вулкан

Евакуювали ціле місто: після потужних землетрусів почав вивергатися вулкан
В Ісландії почалося виверження вулкана. Фото: ICELANDIC MET OFFICE

На південному заході Ісландії почалося виверження вулкана після кількох сильних землетрусів.

На півострові Рейк'янес через загрозу гарячих потоків лави з міста Гріндавік евакуювали 4 тис. осіб, пише BBC.

"Виверження почалося північніше міста вчора пізно ввечері. Розташовані поряд із вулканом геотермальні курорти екстренно закрили", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули 11 людей: в Індонезії триває виверження вулкана

З кінця жовтня в районі столиці Ісландії Рейк'явіка спостерігається підвищена сейсмічна активність. Там було зареєстровано тисячі підземних поштовхів.

У цивільній обороні заявили, що виверження сталося швидко і, зважаючи на все, було досить потужним. Повідомляється, що лава із великої тріщини у вулкані тече у всіх напрямках.

У вересні на Великому острові Гавайських островів почав вивергатися вулкан Кілауеа. Це виверження вже третє у цьому році.

Кілауеа розташований у закритій зоні національного парку Гавайських вулканів, є одним із найактивніших вулканів у світі. У 2019 році низка землетрусів і потужне виверження вулкана призвели до руйнування сотень будинків і підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Евакуювали ціле місто: після потужних землетрусів почав вивергатися вулкан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі