понеділок, 15 листопада 2021 12:01

ЄС затвердив нові критерії санкцій щодо Білорусі

ЄС затвердив нові критерії санкцій щодо Білорусі
Євросоюз звинувачує самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у використанні мігрантів як "гібридної зброї" в тиску на Захід. Фото: REUTERS

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу офіційно затвердили нові критерії санкцій щодо Білорусі.

Але списки фізичних і юридичних осіб сьогодні не оприлюднять. Про це сьогодні, 15 листопада, повідомив у Twitter журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Міністри закордонних справ ЄС офіційно затвердили нові критерії санкцій щодо Білорусі. Сьогодні також ухвалять політичну угоду про запровадження додаткових санкцій, ", - написав Йозвяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина заборонила продаж квитків у Білорусь громадянам Іраку, Сирії і Ємену

Сьогодні перед початком зустрічі голів МЗС країн ЄС верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що рада міністрів має розширити санкції щодо Білорусі.

"Збираємося затвердити новий пакет санкцій проти білоруських громадян, відповідальних за те, що відбувається в країні. Маємо створити великі рамки для того, щоб запровадити й санкції щодо інших людей, авіакомпаній, туристичних агенцій і всіх залучених до цього незаконного напливу мігрантів на наші кордони", - сказав він.

Євросоюз звинувачує самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у використанні мігрантів як "гібридної зброї" в тиску на Захід.

10 листопада повідомляли, що під санкції потраплять майже 200 осіб, зокрема диктатор і його сини, а також понад 10 установ і компаній.

Зараз ви читаєте новину «ЄС затвердив нові критерії санкцій щодо Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі