середа, 04 листопада 2020 16:20

ЄС вводить персональні санкції проти Лукашенка

ЄС вводить персональні санкції проти Лукашенка
Лукашенко керує країною з 1994 року. Фото: spektr.by

Посли країн-членів Євросоюзу схвалили запровадження візових заборон і замороження активів самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 білоруських громадян.

Про це у Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС щойно дали зелене світло для введення заморозки активів та заборони на отримання віз для Лукашенка та ще 14 білорусів", - повідомив Йозвяк.

У п'ятницю, 6 листопада, рішення буде опубліковане в офіційному журналі ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми відступати не збираємося" - Лукашенко попередив протестувальників

Раніше Європейський Союз запровадив санкції проти 40 представників влади Білорусі. Їх назвали відповідальними за переслідування активістів і опозиції. Олександра Лукашенка у списку не було.

У Білорусі після президентських виборів 9 серпня спалахнули масові протести проти режиму Лукашенка, який править країною з 1994 року. Протестувальники вважають результати виборів сфальсифікованими та вимагають відставки Лукашенка.

ЄС і багато західних країн, а також Україна не визнають легітимності Лукашенка як білоруського президента після того, як він таємно провів церемонію своєї інавгурації.

Зараз ви читаєте новину «ЄС вводить персональні санкції проти Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі