понеділок, 03 грудня 2018 07:46

Експерт пояснив, чому в Росії неможливий Майдан за сценарієм київського

Автор: Главком
  У Росії неможливий Майдан, який би був аналогічний київському
У Росії неможливий Майдан, який би був аналогічний київському

У Росії неможливий Майдан, який би був аналогічний київському. Силові еліти знаходяться під повним контролем президента Росії Володимира Путіна.

"Сьогодні в Росії немає підстав говорити, що люди вийдуть на вулиці і знесуть цю владу. Для цього немає ні демографічних ресурсів, ні соціокультурних", - говорить в коментарі "Апострофу" російський політолог Дмитро Орєшкін.

Ситуація під час Майдану в Україні була кардинально відмінною, зауважує Орєшкін.

"Були значущі політичні актори - впливові люди, яким Янукович заважав, і вони не шкодували коштів, впливу і телевізійних ресурсів, щоб мобілізувати населення на вуличний протест", - вважає експерт.

Він зазначає, що силовики також сумнівалися в тому, що потрібно стояти на стороні влади.

"В умовах розколу еліт армія і значна частина силовиків не були впевнені, куди в підсумку поверне владу. "Беркут" зважився стріляти в натовп, а багато інших не зважилися, і в підсумку виявилися у виграші, тому що беркутівців зараз шукають і намагаються покарати", - переконаний Орєшкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шанс на життя, непокора чи "переворот" - як нардепи пригадують Революцію гідності

У зв'язку з цим політолог не дає жодних перспектив вуличним протестам в Росії.

"У Росії зараз такого розколу в силових елітах не буде. Якщо буде дано наказ силою придушити вуличні протести, це досить швидко і зроблять. Те ж саме було б в Україні, якби не було розколу в верховних шарах", - резюмував він.

Після розстрілів активістів на Майдані більшість керівників держави втекли з України. Президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров і міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко виїхали в Росію, де живуть і досі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому в Росії неможливий Майдан за сценарієм київського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі