вівторок, 18 липня 2023 11:27

Дві функції: у ГУР розповіли про завдання "вагнерівців" у Білорусі

Дві функції: у ГУР розповіли про завдання "вагнерівців" у Білорусі
До Білорусі продовжують прибувати "вагнерівці". Фото: slovoidilo.ua

"Вагнерівці", які нині прибувають до Білорусі, виконуватимуть там дві функції ‒ навчання військових та "нервування" НАТО.

Нині там перебуває близько 500-700 бойовиків. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, нині найманці перебувають у Білорусі "в статусі людей, про яких два диктатори між собою домовились". Частина з них справді готуватимуть білоруську армію, а пізніше, можливо, навчатимуть і нові підрозділи мобілізованих росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Литви розповів про "вагнерівців" у Білорусі

"А частина буде публічно і свідомо залучена, зокрема, в тому, щоб нервувати Польщу, інші країни-члени Альянсу і Європейського Союзу", – сказав Юсов.

Він наголосив, що ці найманці не становлять якоїсь загрози для ЄС та країн НАТО. Тим паче, що вони заходять до Білорусі роззброєними. У роззброєному стані вони здебільшого залишають і тимчасово окуповані території України.

За словами представника ГУР, Україна моніторить ситуацію. Нині прибуття вагнерівців до Білорусі жодним чином не змінює безпекової ситуації.

До Білорусі 17 липня прибула чергова колона "вагнерівців". А розміщення найманців у таборі біля Осиповичів показали на супутникових знімках.

Найманці російської групи "Вагнер" у Білорусі діють згідно з вказівками та від імені російської влади. Польща уважно стежить за передислокацією ПВК "Вагнер". Про це заявив статссекретар канцелярії прем'єр-міністра, заступник координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін.

Зараз ви читаєте новину «Дві функції: у ГУР розповіли про завдання "вагнерівців" у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі