четвер, 26 листопада 2020 13:57

Disney звільнить більше працівників, ніж планувала

Disney звільнить більше працівників, ніж планувала
Скорочення переважно торкнуться тематичних парків — не лише у США, але й в інших країнах. Фото: pixabay

У першій половині 2021 року через наслідки пандемії, компанія Disney планує звільнити 32 тис. працівників.

Напередодні хотіли скоротити на 4 тис. осіб менше, повідомляє Reuters.

Тепер в документах, які подала компанія до Комісії з цінних паперів і бірж, вказана нова цифра. Скорочення переважно торкнуться тематичних парків — не лише в США, але й в інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено

За даними CNBC, ще близько 37 тис. співробітників перебувають у вимушених відпустках. Місяць тому Disney оголосила про звільнення в тематичному парку в південній Каліфорнії, який досі не відкрився після запровадження карантинних обмежень.

Паризький парк теж був вимушений зачинитися знову після того, як Франція оголосила локдаун через 2-гу хвилю пандемії. Поки що відкриті лише парки в Шанхаї, Токіо та Гонконгу. Через пандемію Disney почала реструктуризацію бізнесу. Компанія тепер орієнтуватиметься на розвиток свого стримінгового сервісу Disney+ і онлайн-платформ, оскільки звичайні кінотеатри стали невигідними.

Кількість людей у стані крайньої бідності 2020 року збільшиться вперше за понад 20 років на тлі пандемії Covid-19. Згідно з прогнозом Світового банку, кількість людей, які перебувають у стані крайньої бідності, цього року збільшиться на 88-115 млн через пандемію коронавірусу, а за 2020-2021 роки - на 150 млн.

Зараз ви читаєте новину «Disney звільнить більше працівників, ніж планувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі