четвер, 01 жовтня 2020 14:14

Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено

Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено
У 32% немає чіткого розуміння термінів повернення на робочі місця. Фото: Pixabay

40% з 94 компаній - членів Американської торгової палати планують залишити віддалений формат роботи.

Такі дані опитування бізнес-асоціації та компанії Deloitte, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У 32% немає чіткого розуміння термінів повернення на робочі місця, ще 22% готові повернутися в офіси після оголошення урядом закінчення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітних українців побільшало

"50% компаній вказали, що їхній дохід скоротився через пандемію і її наслідки, однак для деяких ситуація оптимістичніша. У 20% дохід не змінився, а ще у 20% навіть зріс", - повідомив президент АСС Андрій Гундер.

Три чверті компаній не змінювали кількості працівників за останні пів року, а 11% пішли на скорочення штату (при цьому понад половину з них скоротили менш як 10% працівників), свідчать підсумки опитування. Понад половину респондентів (61%) відзначили, що в їхніх компаніях рівень зарплати залишився колишнім, а 23% повідомили про збільшення оплати праці. При цьому серед тих, хто скоротив зарплату (таких 12%), половина урізала їх менш ніж на 20%.

"51% бізнесу вказав, що їхні компанії не скорочували інвестицій в Україну за останні пів року. Водночас 35% респондентів повідомили про скорочення інвестицій", - зазначив він.

За словами директорки з питань людського капіталу Deloitte Олени Бойченко, представляючи результати опитування, 35% респондентів повідомили про тестуваннях на Covid-19 у їхніх компаніях. Хоча найчастіше це відбувається в разі необхідності, зазначила вона. При цьому найбільшими викликами у сфері людського капіталу більшість респондентів назвала емоційне вигорання.

Під час карантину 54% компаній перевели працівників на віддалену роботу. Водночас частина роботодавців далі хочуть поєднувати віддалену та офісну роботу. А майже половина компаній хотіла б повернутися до звичного формату організації праці. 57% роботодавців не зменшували зарплати через карантин. Водночас 7% скоротили їх на понад 50%

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, скільки компаній готові далі працювати віддалено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі