вівторок, 21 квітня 2020 07:54

Дешева нафта буде недовго. Треба запасатись - Трамп про обвал цін

Дешева нафта буде недовго. Треба запасатись - Трамп про обвал цін
Станом на вечір 20 квітня під час торгів американська нафта WTI різко дешевшала. Фото: Главком

Президент США Дональд Трамп має намір купити 75 млн барелів нафти.

Небувалі низькі ціни дозволять США повністю заповнити свої стратегічні нафтосховища, заявив американський президент.

"Ціни на нафту рекордно низькі. Для багатьох людей це дуже цікаво. І ми заповнимо наші національні стратегічні сховища. Ми збираємося закачати в сховища 75 млн барелів. Ми зможемо повністю заповнити ці нафтосховища: вперше за довгий час і за правильну ціну ", - сказав президент на брифінгу в Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Нафтогазі" відреагували на "мінусові" ціни на нафту

Ціни на нафту не будуть довго триматися на рекордно низьких рівнях, додав Трамп. Це короткострокове явище. На його думку, "ситуація буде нормалізувалася і сектор енергетики буде в порядку".

Згідно з прогнозом Трампа, ціни на нафту "приблизно через місяць будуть на рівні в $ 25- $ 28 за барель".

Відповідаючи на питання, чи був би він готовий зараз призупинити ввезення в США саудівської нафти, Трамп зазначив, що "вивчить ситуацію".

Станом на вечір 20 квітня під час торгів американська нафта WTI різко дешевшала і її вартість упала до нуля. Але блискавично ж ціна зросла до 0,35 долара за барель. Нині падіння становить 98,74% (здешевшання нафти на 18,04 долара) і один барель коштує мізерні 23 центи.

Зараз ви читаєте новину «Дешева нафта буде недовго. Треба запасатись - Трамп про обвал цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі