вівторок, 25 жовтня 2022 12:30

Чехія закрила в'їзд для громадян РФ із шенгенськими візами

Чехія закрила в'їзд для громадян РФ із шенгенськими візами
Чехія закрилася для росіян із шенгенськими візами. Фото: pixabay.com

Громадяни Російської Федерації з шенгенськими візами будь-якої держави Євросоюзу, які подорожують в туристичних, спортивних чи культурних цілях, не допускаються на територію Чехії.

Рішення діятиме з 25 жовтня. Його ухвалив чеський уряд 12 жовтня на пропозицію міністерства закордонних справ Чехії.

"В той час як в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики і на людей, які просто їдуть на роботу, щодня через міжнародний аеропорт до Чехії виїжджають до 200 громадян РФ. Саме тому ми домовилися, що у в'їзді буде відмовлено тим громадянам Росії, які прибувають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгенської зони – тобто через наш міжнародний аеропорт – із метою туризму, спорту чи культури", – пояснив рішення міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія може переглянути безвізовий режим з РФ через наплив росіян

Таким чином Чехія приєднується до країн Балтії, Польщі та Фінляндії. Вони раніше вже закрили свої кордони для російських туристів.

Чеський уряд запровадив заборону на видачу віз громадянам РФ і Білорусі після початку російського вторгнення в Україну. Ця заборона все ще чинна, за винятком гуманітарних випадків.

19 вересня Литва, Латвія, Естонія та Польща запровадили заборону на в'їзд громадян Росії з туристичними шенгенськими візами, виданими, зокрема, і в інших країнах ЄС.

З 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Зараз ви читаєте новину «Чехія закрила в'їзд для громадян РФ із шенгенськими візами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі