середа, 06 квітня 2022 12:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Чехія підтвердила передачу Україні бронетехніки: фото отриманого
4

Фото: twitter.com/sentdefender

Чехія підтвердила, що відправила в Україну танки Т-72 та іншу бронетехніку розробки часів СРСР.

Про це повідомив чеський депутат Ондржей Бенешик після того, як у місцевих ЗМІ з'явилися кадри завантаження військової техніки на залізничний транспорт.

"Це те, що зараз дуже потрібно для боєздатності українській армії. Я вірю, що ми зможемо продовжити ці постачання. Слава Україні!" - написав Бенешик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів на сотні мільйонів крон

Україна неодноразово запитувала у своїх західних партнерів про бронетехніку. Партія з Чехії стала одним із перших таких постачань відтоді, як Росія повномасштабно вдерлася в Україну.

Минулого тижня стало відомо, що США стануть посередником під час передачі Україні з країн Європи танків радянського виробництва. Про кількість техніки та країни, з яких передбачаються постачання, не уточнювалося.

США погодилося на посередництво після прохання президента Володимира Зеленського до НАТО поставити Україні танки та військові літаки. Президент розкритикував західні країни за "пінг-понг" у темі постачання зброї.

Зараз ви читаєте новину «Чехія підтвердила передачу Україні бронетехніки: фото отриманого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі