неділя, 27 березня 2022 20:28

Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів на сотні мільйонів крон

Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів на сотні мільйонів крон
Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала. Фото: twitter.com/P_Fiala

Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів, котрі потрапили під санкції через війну з Україною, на сотні мільйонів крон.

Про це в ефірі чеського телебачення заявив прем'єр-міністр країни Петр Фіала, передає "Радіо Свобода".

Чиновник зазначив, що заморожені активи - це частина чужого майна.

Фіала не виключив, що для подальшого виконання санкцій Чехії доведеться внести зміни до законодавства. При цьому про націоналізацію підприємств, що належать російським олігархам, не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія схвалила надання військової допомоги Україні

За дотримання санкцій у Чехії відповідає фінансово-аналітичне бюро, яке вже займається кількома випадками обходу обмежень.

За даними бюро, деякі підприємці намагалися вивести зі своїх рахунків десятки мільйонів крон. Справу розслідує поліція. Прізвища бізнесменів не називаються.

Фіала радий, що керівництво держави у надзвичайній ситуації не мало розбіжностей. Хоча до війни Росії з Україною президент Чехії Мілош Земан був противником санкцій проти Москви.

Від початку вторгнення Росії в Україну Євросоюз запровадив пакети санкцій проти російських компаній, чиновників, підприємців та банкірів.

Санкції діятимуть, поки Росія не виведе свої війська з України.

Світові компанії продовжують залишати ринок РФ.

Зараз ви читаєте новину «Чехія заморозила рахунки та майно російських олігархів на сотні мільйонів крон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі