середа, 18 липня 2018 10:35

Британці пояснили, чому "Новачок" був у пляшці з-під парфумів

Британці пояснили, чому "Новачок" був у пляшці з-під парфумів
Дон Стерджесс побризкала на себе "Новачком" із пляшки для парфумів. Фото: Ske News

Операцією з отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері керувала жінка-офіцер із російської розвідки. Це пояснює, чому отрута "Новачок" була у пляшці з-під парфумів, припускають британські спецслужби.

Жінка очолювала групу із шести осіб, які виконували завдання Кремля, повідомляє Daily Mail з посиланням на поінформоване джерело.

Така думка виникла у правоохоронців після розповіді брата Чарлі Роулі із міста Емсбері. Чарлі нібито знайшов на вулиці флалкон від парфумів. Разом зі своєю подругою Дон Стерджесс розпилили його вміст на себе. Після того опинилися в лікарні. 30 червня жінка померла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замітає сліди" - Путін ліквідував лабораторію із секретною отрутою

Поліція повідомила, що виявила "Новачок" у невеликій пляшці у будинку Роулі. Слова брата постраждалого та преси офіційно не коментують.

Уперше "Новачок" у Великій Британії застосували проти колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії 4 березня цього року. Обоє вижили. Отрута може спричинити незворотні зміни в головному мозку, кажуть лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Британці пояснили, чому "Новачок" був у пляшці з-під парфумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі