пʼятниця, 30 серпня 2024 09:42

Боррель запитав главу МЗС Ірану про постачання ракет до РФ. Відразу отримав відповідь

Боррель запитав главу МЗС Ірану про постачання ракет до РФ. Відразу отримав відповідь
Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель розповів про розмову із міністром закордонних справ Ірану. Фото: gettyimages.com

Тегеран не має наміру передавати Росії свої балістичні ракети, запевнив міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі.

Однак, раніше ЗМІ повідомляли про можливе постачання Іраном такого озброєння до РФ. Про це на пресконференції заявив високий представник Європейського союзу з зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, передає Gazeta.ua.

Він прокоментував висловлювання деяких посадовців держав-членів ЄС щодо можливого постачання Іраном балістичних ракет Росії.

"Безпосередньо перед початком зустрічі глав МЗС країн ЄС я надіслав повідомлення новому міністру закордонних справ Ірану Сейеду Аббасу Арагчі, в якому висловив свою стурбованість", - сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея почала постачати Росії зброю ще з середини 2022 року - ЗМІ

За його словами, іранський міністр відразу відповів, що "це неправдива інформація".

Однак, на запитання журналістів, чи "дійсно повірив" Боррель заяві іранського міністра, він відповів: "ні".

"Щодо Ірану, давайте розрізняти безпілотники та ракети. Побоювання, підозри стосуються можливості щодо ракет. І це те, що сказав міністр: нічого цього немає. І зі свого боку ми також не маємо доказів, що це так", - сказав Боррель.

За його словами, це "справді почуття обережності щодо можливості, що це станеться, і тривожний дзвінок".

"Я маю на увазі суто потенційне постачання ракет", - додав Боррель.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель провів телефонну розмову з новопризначеним міністром закордонних справ Ірану Аббасом Арагчі. Йшлося про "перспективи поновлення взаємодії з усіх напрямків, що становлять взаємний інтерес".

У тому числі про необхідність деескалації, припинення військової співпраці з Росією проти України та нерозповсюдження ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Боррель запитав главу МЗС Ірану про постачання ракет до РФ. Відразу отримав відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі