середа, 28 серпня 2024 03:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Північна Корея почала постачати Росії зброю ще з середини 2022 року - ЗМІ

Північна Корея почала постачати Росії зброю ще з середини 2022 року - ЗМІ
Росія почала офіційно використовувати Північну Корею як базу постачання зброї. Фото: Getty Images

З середини 2022 року Північна Корея відправила до Росії 13 тисяч морських контейнерів, в яких могли перевозити озброєння.

Ймовірно через східний порт Наджін було переправлено понад 6 мільйонів 152-міліметрових артилерійських снарядів. Про це йдеться у доповіді Агентства військової розвідки Південної Кореї, пише Yonhap News Agency.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США заявили, що військова співпраця РФ з КНДР несе загрозу не лише для України

"Готуючись до тривалої війни в Україні, Росія почала офіційно використовувати Північну Корею як базу постачання зброї та боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Військові підозрюють, що КНДР також могла поставити Росії 122-мм артилерійські снаряди, мобільні зенітні і протитанкові ракети. Натомість Москва може надавати Пхеньяну технологічну допомогу в ракетних й шпигунських супутникових програмах.

РФ поглиблює співпрацю з Іраном та Північною Кореєю, які надають Росії летальну допомогу для війни проти України.

За інформацією агентства Bloomberg, валовий внутрішній продукт Північної Кореї зріс на 3,1% у 2023 році порівняно з 2022 роком після щорічного скорочення з 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея почала постачати Росії зброю ще з середини 2022 року - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі