субота, 12 березня 2022 17:23

Біологи Росії виступили проти фейків про біологічну зброю, яку нібито розробляє Україна

Біологи Росії виступили проти фейків про біологічну зброю, яку нібито розробляє Україна
Росія скликала Радбез ООН через нібито біологічну зброю в Україні. Фото: pixabay

Російські біологи виступили з колективним спростуванням фейку про нібито розробку Україною біологічної чи хімічної зброї.

Про це повідомив журналіст та політик Сергій Лещенко у Telegram.

З 6 березня багато російських ЗМІ, ґрунтуючись на заяві офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, повідомили про те, що Україна нібито екстрено усунула сліди програми створення біологічної зброї, яка фінансувалася Пентагоном.

У повідомленнях ЗМІ зазначається, що у відповідних лабораторіях вилучено документацію про екстрене знищення 24 лютого особливо небезпечних патогенів: збудників чуми, сибірки, туляремії, холери та інших смертельних хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна першим почав ширити вкиди про біохімічні лабараторії - МВС

Додатково стверджувалося, що з української території вивезено тисячі "слов'янських біологічних зразків, а в самій Україні функціонувало безліч спеціальних лабораторій, в яких вивчалися "ДНК слов'ян, з метою створити біологічну зброю, яка б впливала саме на них".

У списку знищених штамів, опублікованих "РИА Новости" та іншими російськими ЗМІ, немає жодного, що відноситься до особливо небезпечних. Список містить лише штами, звичайні для мікробіологічних і, тим більше, епідеміологічних лабораторій.

"Заява генерала Конашенкова про наявність задокументованих у поданому матеріалі штамах "чуми, сибірки, туляремії, холери" є чистою вигадкою. Зазначимо, що навіть наявність таких штамів у лабораторії, яка займається особливо небезпечними інфекціями, так само не свідчила б про розробку Україною біологічної зброї", — вважають біологи.

Подивувалися вони й заяві про "ДНК слов'ян".

"Абсолютно дика ідея про існування особливої ​​"ДНК слов'ян, проти яких мала бути застосована спеціальна біологічна зброя", що мусолиться російськими ЗМІ, є вигадкою для кожного знайомого зі шкільним курсом біології. Такі заяви сягають теорій німецьких націонал-соціалістів зі своїм культом "арійської вищої раси"", — йдеться у заяві.

Вимагаємо припинити брехливі заяви про нібито знайдені свідчення розробки біологічної зброї в українських лабораторіях. Вимагаємо опублікувати спростування брехливої ​​інформації", — підсумували біологи та випускники ВУЗів РФ.

11 березня РФ ініціювала скликання Радбезу ООН для обговорення "військово-біологічної діяльністі" США в Україні". Окупанти поширюють фейк, що нібито в країні розміщенні лабораторії США для виготовлення "біологічної зброї". Раду безпеки ООН обурили подібні заяви Росії

Зараз ви читаєте новину «Біологи Росії виступили проти фейків про біологічну зброю, яку нібито розробляє Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі