середа, 14 травня 2008 13:29

Біля берегів Нігерії захоплено судно з українцем на борту

Нігерійські повстанці в дельті річки Нігер захопили судно з 11 членами команди, серед яких, - українець і португалець. Група бойовиків атакувала судно, що забезпечує функціонування об"єктів нафтовидобутку. Загарбники угнали судно і вимагають у влади за звільнення плавзасобу і 11 членів його команди викуп у розмірі 250 тисяч доларів.

В даний час влада країни вживає заходи, направлені на звільнення заручників.

Напади на об"єкти нафтової інфраструктури нерідкі в дельті Нігера, де зосереджені основні родовища найбільшого в Африці виробника "чорного золота", нерідкі.

Так, на початку травня бойовики, напали на станцію виміру розподільної системи англо-голандського нафтового концерну Royal Dutch Shell і пошкодили декілька трубопроводів. В результаті диверсії Shell був вимушений тимчасово припинити частину виробництва.

За інформацією нігерійської влади, більшість нападів ініціюють бойовики угрупування "Рух за звільнення дельти річки Нігер" (MEND).

MEND звинувачує уряд в невиконанні вимог угрупування про посилення місцевого контролю над нафтовими запасами і про швидкий розвиток регіону, населення якого живе в бідності, незважаючи на велику кількість корисних копалин.

Нігерія експортує близько 2,5 мільйонів баррелів сирої нафти на день, проте напади MEND та інших озброєних угрупувань в дельті річки Нігер з 2006 року понизили нафтовий експорт на 20%, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Нігерії захоплено судно з українцем на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі