вівторок, 18 серпня 2020 08:41

Більше не кишенькові: у Білорусі страйкують працівники державних ЗМІ

Більше не кишенькові: у Білорусі страйкують працівники державних ЗМІ
У Білорусі до страйків приєдналися працівники найбільшого державного медіахолдингу Белтелерадіокомпанія. Фото: TUT.BY

У Білорусі до страйків долучилися працівники найбільшого державного медіахолдингу Белтелерадіокомпанія.

А місцеве державне телебачення в Гродно вивело в ефір 10-тисячну акцію протесту. Про вихід працівників Белтелерадіокомпанії на страйки пише Интрефакс-Запад.

На протесті були як нинішні працівники державної телекомпанії, так і ті, хто звільнився на знак протесту після виборів президента. У всіх спільна вимога – відставка Олександра Лукашенка. Також є низка політичних вимог і такі, що стосуються професійної діяльності журналістів – визнати недійсними результати виборів, відправити у відставку главу ЦВК Лідію Єрмошину, звільнити політв'язнів, скасувати цензуру у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко пригрозив реакцією Росії

Через цензуру з боку влади державні ЗМІ подавали всю інформацію щодо протестів, негативно висвітлюючи їхніх учасників, або й замовчували цю тему зовсім. Тому державний місцевий телеканал у Гродно вивів в ефір акцію протесту, яка зібрала понад 10 тис. людей. Про це пише "Радыё Свабода".

На місцевий майдан вийшли також працівники великих підприємств, серед яких "Гродно Азот", водоканал, ТЕЦ-2, телерадіокомпанія "Гродно".

Запис ефіру навіть виклали на YouTube, і його досі можна переглянути. Відео з протесту зібрало вже понад 130 тис. переглядів за 10 годин.

У Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. Державний екзитпол віддав перемогу главі держави Олександру Лукашенку. Тисячі невдоволених фальсифікаціями на виборах білорусів вийшли на вуличні протести. Вони тривають уже другий тиждень. У неділю, 16 серпня, відбувся наймасовіший мітинг за часи незалежності Білорусі - на вулиці вийшли до 200 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Більше не кишенькові: у Білорусі страйкують працівники державних ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі