неділя, 16 серпня 2020 16:43

Білоруси відповіли на мітинг Лукашенка історичним маршем за свободу: пряма трансляція
6

Білоруси зібралися на масовому мітингу
Фото: Tut.by
Білоруси зібралися на масовому мітингу
Білоруси зібралися на масовому мітингу
Білоруси зібралися на масовому мітингу
Білоруси зібралися на масовому мітингу

У Білорусі сьогодні проходить марш "За свободу", наймасштабніший в історії країни.

"Мінськ. Історичний марш "За свободу". Дзвоніть у двері всіх своїх сусідів, дзвоніть своїм друзям та близьким, пишіть колегам. Ми винятково мирно йдемо в центр кликати владу до відповідальності. Виходимо на проспект, об'єднуємось з іншими і рухаємось до стели", - йдеться у повідомленні телеграм-канал NEXTA.

З різних частин столиці люди колонами сходяться до Стели у Парку Перемоги. У марші беруть участь десятки тисяч осіб. Учасники акції коментують, що такої багатолюдної демонстрації ще не бачили. Люди продовжують сходитись. Жителів інших міст також просять виходити на центральні площі і закликати до відповідальності голів виконкомів та РУВС, висувати вимоги.

Протестувальники вимагають, щоб Олександр Лукашенко пішов з посади президента, негайної свободи усім затриманим і політв'язням, правосуддя над винними в убивствах та тортурах.

Водночас сьогодні проходить мітинг на підтримку Лукашенка під лозунгом "Не дамо розвалити країну". На цю акцію примушують йти працівників бюджетних організацій з усієї країни. Автобуси з бюджетниками вже стоять у центрі білоруської столиці. При цьому велика кількість автозаків, вантажівок та автобусів з силовиками їдуть вулицями Мінська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей змушують йти на мітинг для підтримки Лукашенка

Журналістам вдалося поспілкуватися з учасниками мітингу на підтримку Олександра Лукашенка, який проходить в Мінську сьогодні, 16 серпня. Прихильники Лукашенка кажуть, що всі опозиційні акції "проплачені". Людей побили, бо "напросилися".

Зараз ви читаєте новину «Білоруси відповіли на мітинг Лукашенка історичним маршем за свободу: пряма трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі