субота, 21 листопада 2020 14:41

Білоруську чемпіонку світу виключили зі збірної за підтримку протестів

Білоруську чемпіонку світу виключили зі збірної за підтримку протестів
Романовську виключили з національної збірної Білорусі. Фото: twitter.com/tutby

Чемпіонку світу з фрістайлу Олександру Романовську виключили з національної збірної Білорусі. Вона виступила проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Романовська та тренер білоруської збірної з фрістайлу Микола Козеко підтримали протести в країні. Спортсменка виступила за перерахунок голосів на президентських виборах і підписала відкритий лист проти політичних репресій, повідомляє sportrbc.ru.

"Складно змовчати, закрити очі на те, що відбувається, тому навіть не роздумувала. Наслідки, звичайно, були передбачувані. Але ця та ситуація, в якій потрібно показувати людські якості. Так, мене фактично виключили зі збірної через те, що відкрито підтримала протести. Але зараз я ні про що не шкодую, тому що чиста совість завжди важливіше", - сказала Романовська.

"Основний удар припав на нас двох. Тренера ще не прибрали, але йому вже надіслали листа про те, що він повинен повернути отримані стипендії за рік або навіть більше", - додала спортсменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш сміливих у Білорусі: в хід іде сльозогінний газ, почалися жорсткі затримання

Романовська є чемпіонкою світу 2019 року, дворазовою чемпіонкою зимової Універсіади-2019 і багаторазовою переможницею етапів Кубка світу.

У Мінську пройшла церемонія прощання з активістом 31-річним Романом Бондаренком, якого 11 листопада викрали невідомі та завдали несумісних з життям травм.

Як повідомляє видання TUT.BY, провести в останню путь Бондаренка прийшли тисячі людей.

Зараз ви читаєте новину «Білоруську чемпіонку світу виключили зі збірної за підтримку протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі