середа, 26 травня 2021 12:37

Білоруська опозиція анонсувала нову активну фазу протесту

Білоруська опозиція анонсувала нову активну фазу протесту
Тихановська заявила про нові хвилі протестів. Фото: Reuters

Білоруська опозиція готується до нової активної фази протестів.

Про це повідомила лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська в Telegram-каналі.

Тихановська опублікувала спільну заяву з Координаційною радою, Народним антикризовим управлінням та штабом екскандидата в президенти Валерія Цепкала. У заяві йдеться, що режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка "не межі тотальної ізоляції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко продовжує вигадувати нові версії щодо мінування Ryanair

"І ми самі, білоруси, повинні зробити все можливе, щоб звільнити політичних вʼязнів, припинити насильство і провести чесні вибори. Ми мусимо діяти, вікно можливостей відкрите. Чекати більше нічого — терор потрібно зупинити раз і назавжди. Ми починаємо готуватися до нової активної фази протесту", — йдеться в заяві опозиції.

На першій спільній раді представники опозиції обговорили: посилення міжнародного тиску і конкретні заходи у відповідь на дії Лукашенка, контакт із посадовцями всередині Білорусі та його розширення, нарощування структури партизанського руху всередині країни, проєкт з амністії та реабілітації учасників протестів.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який наказав викрасти лайнер Ryanair та захопити опозиційного журналіста Романа Протасевича, назвав його "терористом".

Зараз ви читаєте новину «Білоруська опозиція анонсувала нову активну фазу протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі