середа, 26 травня 2021 12:00

Лукашенко продовжує вигадувати нові версії щодо мінування Ryanair

Лукашенко продовжує вигадувати нові версії щодо мінування Ryanair
Лукашенко заявив, що лист про мінування лайнера нібито надійшов зі Швейцарії. Фото: Reuters

Повідомлення про бомбу на борту пасажирського лайнера Ryanair, на якому перебував опозиційний журналіст Роман Протасевич, надійшло зі Швейцарії.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час виступу в палаті представників білоруського парламенту, пише "Радіо Свобода".

"Літак розвернули біля БелАЕС. А якби раптом системи безпеки АЕС були переведені в режим повної бойової готовності?" - заявив Лукашенко.

Літаку настійно рекомендувалося змінити курс на Мінськ біля міста Ліда, звідки до Островецької АЕС приблизно 100 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС розширить економічні санкції проти Білорусі та обновить чорний список - Меркель

Інформацію про Швейцарію Лукашенко оприлюднив уперше. Раніше в державних ЗМІ Білорусі з'явилися повідомлення про погрози з боку ХАМАС. Лист надійшов нібито від палестинського руху електронною поштою. Погрозу мінування отримали "декілька аеропортів".

Сам рух ХАМАС категорично спростував заяву білоруської сторони. Організація, яка в деяких країнах вважається терористичною, заявила, що не використовує подібні методи.

Лукашенко також заявив, що екіпаж лайнера самостійно ухвалив рішення піти на посадку в Мінську, і сказав, що білоруські винищувачі МіГ-29 не змушували пілотів сісти.

"Не встиг літак сісти в Мінську, як посипалися написані під копірку звинувачення з Заходу й заборони на польоти. Надто вже швидко "зреагували", - прокоментував він.

За його словами, троє людей вийшли з літака в Мінську, "щоб не повертатися з Вільнюса, але з них зробили фейкових працівників КДБ".

Екіпаж пасажирського лайнера Ryanair, який летів рейсом Афіни – Вільнюс, ухвалив рішення зробити екстрену посадку в Національному аеропорту Мінська після повідомлення про мінування. Пілот літака нібито побоювався, що бомба вибухне над столицею Литви, Вільнюсом. А посадкова лінія "Мінська-2" розташована за межами населеної зони.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко продовжує вигадувати нові версії щодо мінування Ryanair». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі