вівторок, 25 травня 2021 11:13

У Білорусі знайшли відмовку, чому Ryanair приземлився в Мінську

У Білорусі знайшли відмовку, чому Ryanair приземлився в Мінську
Пілот посадив лайнер Ryanair у Мінську нібито через загрозу мінування. Фото: Reuters

Екіпаж пасажирського лайнера Ryanair, який летів рейсом Афіни – Вільнюс, ухвалив рішення зробити екстрену посадку в Національному аеропорту Мінська після повідомлення про мінування.

Про це заявив керівник департаменту авіації Мінтранспорту Білорусі Артем Сікорський, пише "Белсат".

Пілот літака нібито побоювався, що бомба вибухне над столицею Литви, Вільнюсом. А посадкова лінія "Мінська-2" розташована за межами населеної зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко за це відповість - США вимагають негайно звільнити політв'язнів Білорусі

За словами Сікорського, з боку винищувача МіГ-29 не було жодної дії, спрямованої на керування пасажирським авіалайнером. Військовий літак підняли тільки тоді, коли командир екіпажу вже дав наказ розвернути Ryanair на Мінськ.

"Пілоти могли повернути літак на Львів, Київ чи Варшаву. Вільнюс був найближче – у 70 км, а Мінськ – у 175 км. Однак командир ухвалив правильне рішення: узяв курс на Білорусь, де аеропорт краще оснащений і має довші посадкові смуги, що виходять за межі міста. Адже пілоти могли остерігатися, якщо є бомба на борту, вона вибухне прямо над Вільнюсом", – зауважив Сікорський.

Генеральна прокуратура Литви проводить досудове розслідування за фактом захоплення лайнера авіакомпанії Ryanair і забороненим міжнародним правом поводження з пасажирами. Кримінальну справу порушили через примусову посадку пасажирського літака, який прямував рейсом Афіни – Вільнюс.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі знайшли відмовку, чому Ryanair приземлився в Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі