четвер, 12 листопада 2020 17:23

Безхатченкам робитимуть безкоштовні тести на коронавірус

Безхатченкам робитимуть безкоштовні тести на коронавірус
Папа Римський Франциск. Фото: Reuters

У Римі робитимуть безкоштовні тести на коронавірус для бідних і бездомних.

Таку послугу можна буде отримати в клініці на площі Святого Петра, яку відкрили кілька років тому для надання базової медичної допомоги нужденним людям, повідомляє Reuters.

Ініціативу запропонував Папа Римський Франциск. За словами архієпископа Ріно Фізікелли, у Ватикані проводиться близько 50 тестів на коронавірус на день, і таку тенденцію не планують припиняти. Ті, в кого тест виявився негативним, отримають сертифікат на вступ до притулку, а ті, в кого позитивний, направляються на подальше лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин вихідного дня: Одеса відмовилася запроваджувати нові обмеження

Також відомо, що багато бездомних в Італії - це іноземці, в яких немає сімейного лікаря в національній системі охорони здоров'я.

Уряд України ухвалив рішення про запровадження карантину вихідного дня. Нові обмеження почнуть діяти з 14 листопада. Працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки.

Зараз ви читаєте новину «Безхатченкам робитимуть безкоштовні тести на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі