субота, 30 грудня 2023 06:10

Без згоди Конгресу: Блінкен схвалив продаж Ізраїлю артилерійських снарядів

Без згоди Конгресу: Блінкен схвалив продаж Ізраїлю артилерійських снарядів
Державний секретар США Ентоні Блінкен схвалив постачання до Ізраїлю снарядів. Фото: gettyimages.com

Державний секретар США Ентоні Блінкен без розгляду Конгресом схвалив продаж Ізраїлю 155-мм артилерійських снарядів і відповідного обладнання.

Як стверджують у Пентагоні, він визначив, що існує надзвичайна ситуація, яка вимагає негайного продажу Ізраїлю артилерійських снарядів. Про це пише Reuters.

Саме це дозволило провести угоду без погодження Конгресом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен назвав пакет допомоги для України "життєво важливим"

Ізраїль попросив включити запали, ударні капсули та заряди до попереднього запиту на 155-мм снаряди. Загальна вартість пакету оцінюється в $147,5 млн.

Видання зазначає, що угода відбувається у момент, коли Ізраїль посилює свій наступ у Секторі Гази, а США тиснуть на Тель-Авів, щоб мінімізувати жертви серед цивільного населення в Газі, і закликали скоротити воєнні дії найближчими тижнями.

Це вже другий випадок у цьому місяці, коли адміністрація президента США Джо Байдена схвалює продаж Ізраїлю озброєння в обхід Конгресу.

Так, 9 грудня Держдеп скористався надзвичайним повноваженням, щоб дозволити продаж Ізраїлю близько 14 тис. танкових снарядів.

Кампанія Ізраїлю з викорінення бойовиків ХАМАСу із Сектора Гази повинна перейти від широкомасштабної військової атаки до більш точної операції.

Це дозволить зменшити кількість жертв серед палестинського цивільного населення. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Він наголосив на необхідності переходу від інтенсивної фази конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом до менш насильницьких дій.

Зараз ви читаєте новину «Без згоди Конгресу: Блінкен схвалив продаж Ізраїлю артилерійських снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі