пʼятниця, 17 лютого 2017 14:56

Батьків попередили про небезпечну ляльку-шпигунку

Батьків попередили про небезпечну ляльку-шпигунку

Німецьких батьків закликали не купляти дітям інтерактивну ляльку Кайлу. Якщо іграшку придбали, треба знищити її. Лялька становить велику загрозу для дітей, попередили в національному агентстві з телекомунікацій.

Лялька Кайла набула популярності завдяки смарт-технологіям, повідомляє BBC. Вона вміє розмовляти. Має Bluetooth і вихід в інтернет. Може відповідати на прості запитання. Відповіді шукає в Google та озвучує дитині.

"Розумна" лялька - потенційно небезпечна, вважають експерти. Іграшку можуть зламати хакери. У такому разі отримають доступ до персональних даних родини. Також будь-хто на відстані до 10 м може підключитися до ляльки через Bluetooth та скористатися нею як гарнітурою до смартфону. У такий спосіб сторонні люди зможуть вільно спілкуватися з дитиною та маніпулювати нею в своїх інтересах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 найжахливіших іграшок за всю історію світу

Фахівці в галузі кібербезпеки експериментально довели вразливість ляльки до зламу. Виробник іграшки ситуацію не прокоментував.

Раніше австралійка створила ляльку, яка годує грудьми, у стилі Барбі. Іграшка покликана стимулювати жінок до грудного вигодовування.

Зараз ви читаєте новину «Батьків попередили про небезпечну ляльку-шпигунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі