понеділок, 26 червня 2023 20:28

Байден вперше прокоментував бунт у Росії

Байден вперше прокоментував бунт у Росії
У Вашингтоні слідкують за подіями у Росії. Фото: ОП

Президент США Джо Байден наголосив, що Вашингтон та союзники не причетні до заколоту групи "Вагнера" у Росії.

У суботу він доручив команді національної безпеки уважно стежити за подіями і доповідати йому щогодини. Готувалися до різних сценаріїв розвитку подій, передає CNN.

Байден на вихідних говорив з ключовими союзниками США, щоб переконатися, що всі мають спільне розуміння подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран заявив про підтримку Путіна після бунту

"Вони погодилися зі мною, що ми не дамо Путіну жодного приводу звинуватити у цьому Захід або звинуватити у цьому НАТО", – розповів президент.

Він вказав, що це частина боротьби всередині російської системи. Наголосив, що ще рано робити остаточні висновки про наслідки заколоту.

"Ми будемо продовжувати оцінювати наслідки подій цих вихідних і їх вплив на Росію і Україну, але ще занадто рано робити остаточний висновок про те, куди це все йде", – сказав Байден.

Для США дуже важливо залишатися у тісній взаємодії з союзниками і партнерами.

"Кінцевий результат всього цього ще належить побачити, але незалежно від того, що буде далі, я буду продовжувати стежити за тим, щоб наші союзники і партнери були тісно пов'язані в тому, як ми сприймаємо ситуацію і реагуємо на неї. Важливо, щоб наші дії були повністю скоординованими", – підсумував президент США.

У Російській Федерації не закрили кримінальну справу проти засновника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина. ФСБ Росії продовжує розслідувати справу про заколот.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Байден вперше прокоментував бунт у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі