вівторок, 24 вересня 2024 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Заяви про блокування вступу України в ЄС у руслі політики Путіна - Дуда

Заяви про блокування вступу України в ЄС у руслі політики Путіна - Дуда
Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда у Луцьку, липень 2023 року. Фото: president.gov.ua

Якщо хтось каже, що збирається заблокувати вступ України до Європейського Союзу, він тим самим вписується у політику Володимира Путіна.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю телеканалу Polsat News, повідомила "Європейська правда".

"Я намагався діяти таким чином, щоб не створювати точок напруги між Варшавою і Києвом, наскільки це можливо. Це було нелегко, тому що між нами є складні теми", - сказав Дуда.

"Але я також обговорював ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента у Луцьку, в річницю Волинської різанини", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС перерахував Україні €4,2 млрд нового траншу

"В інтересах України також знайти порозуміння з нами з усіх складних питань, у тому числі історичних. Пам'ятаймо, що українці мають дуже багато проблем, пов'язаних з минулим Другої світової війни", - сказав Дуда.

Анджея Дуду запитали про заяву польського міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, який влітку сказав, що Польща не зможе погодитися на вступ України до ЄС доти, доки країни не завершать суперечки довкола подій на Волині у роки Другої світової війни.

На що Дуда сказав, що Путін напав на Україну, щоб зупинити її інтеграцію в ЄС.

"Якщо хтось говорить у зв'язку з цим, що він збирається заблокувати вступ України до Європейського Союзу, то тим самим він вписується у політику Володимира Путіна. Ну, я не знаю, чи це є наміром тих, хто зараз при владі", - заявив президент Польщі.

"Я хотів би знати, що конкретно мають на увазі міністри, прем'єр-міністри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, в тому числі і для самих українців, які треба враховувати, які роками замовчувалися", - сказав Дуда.

Торік у липні президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда зустрілися у Луцьку. Тоді обговорили саміт НАТО.

У липні цього року Україна і Польща підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Заяви про блокування вступу України в ЄС у руслі політики Путіна - Дуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі