середа, 18 жовтня 2023 10:57

Байден доручив зібрати дані щодо вибуху в лікарні Сетору Гази

Байден доручив зібрати дані щодо вибуху в лікарні Сетору Гази
Ввечері 17 жовтня в ХАМАС заявили про нібито ізраїльський удар по лікарні Аль-Ахлі в Газі. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден доручив своїй команді зібрати наявну інформацію щодо вибуху в лікарні у Секторі Гази.

Байден висловив глибокі співчуття рідним жертв унаслідок вибуху в госпіталі на території Сектору Гази та побажав якнайшвидшого одужання пораненим, йдеться у повідомленні Білого дому.

"Я обурений і глибоко засмучений вибухом у лікарні Аль-Ахлі-Араб у Газі, а також жахливою загибеллю людей", - заявив американський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден раптово скасував візит до Йорданії: що сталося

Президент США додав, що коли дізнався про вибух, то одразу в'язався з королем Йорданії Абдаллою II і прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

"Він доручив групі з питань національної безпеки США продовжити збір інформації про те, що саме сталося", - сказано в повідомленні.

В Секторі Гази було завдано удару по лікарні Аль-Ахлі. Сотні людей опинилися під уламками. Повідомляють про як мінімум 500 загиблих.

ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нібито завданні удару по лікарні.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що ракета була випущена не ними, а "Ісламським джихадом" - під час запуску, за їхніми словами, сталася помилка, яка призвела до влучання в лікарню. На підтвердження цьому вони опублікували відео, на яке нібито потрапив момент запуску ракети "джихадом".

Зараз ви читаєте новину «Байден доручив зібрати дані щодо вибуху в лікарні Сетору Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі