середа, 11 листопада 2020 02:00

Байден поговорив про Донбас з лідерами Франції та Великобританії

Байден поговорив про Донбас з лідерами Франції та Великобританії
Байден переговорив зі світовими лідерами. Фото: REUTERS

Кандидат у президенти США Джо Байден, який перемагає на виборах, провів телефонні переговори зі світовими лідерами.

Зокрема Байден згадав про військові дії в Україні у телефонних розмовах з лідерами Франції та Німеччини. Він заявив про свою готовність співпрацювати у питанні щодо війни на Донбасі, повідомляє CBS News.

Під час дзвінка до президента Франції Еммануеля Макрона Джо Байден висловив зацікавленість у пожвавленні двосторонніх і трансатлантичних зв'язків, зокрема через НАТО та Європейський Союз. Він також висловив готовність спільно працювати над глобальними проблемами безпеки, розвитку Африки, військовими діями в Україні та Сирії та ядерною програмою Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Байдена може подати до суду через затримку оголошення переможця виборів

У розмові з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном Байден обговорив питання зміцнення демократії та "спільної роботи над проблемами у Західних Балканах та в Україні". Він також говорив про співпрацю з Великобританією, НАТО та ЄС щодо спільних трансатлантичних пріоритетів та підтвердив свою підтримку Белфастської угоди в Північній Ірландії.

Байден переговорив з лідерами Франції, Німеччини, Ірландії та Великої Британії після того, як отримав від них привітальні повідомлення.

Президент України Володимир Зеленський також встиг привітати Джо Байдена з перемогою на виборах президента США. У Twitter він зазначив, що оптимістично дивиться на майбутнє стратегічне партнерство з США та заявив, що дружба між країнами "стає лише міцнішою".

Зараз ви читаєте новину «Байден поговорив про Донбас з лідерами Франції та Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі