неділя, 14 липня 2024 06:38

Байден поговорив із Трампом після замаху на експрезидента

Байден поговорив із Трампом після замаху на експрезидента
Президент США Джо Байден поговорив із Дональдом Трампом після стрілянини на мітингу. Фото: suspilne.media

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден поговорив із Дональдом Трампом після замаху на експрезидента. Подробиць розмови там поки не наводять.

Сам Байден повідомив, що він був відразу проінформований про стрілянину на мітингу свого ймовірного опонента на виборах й подякував оперативним службам за професійну реакцію. Про це президент заявив у соціальній мережі Х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден мінімально відстає від Трампа - нова соціологія

"Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього та його родину, а також за всіх, хто був на мітингу", - зазначив Байден.

Він також сказав, що чекає додаткової інформації.

"Ми з Джилл вдячні Секретній службі за те, що вони доставили його в безпечне місце. В Америці немає місця такому насильству. Ми повинні об'єднатися як одна нація, щоб засудити це", - додав Байден.

У Білому домі повідомили, що у неділю вранці Байден скличе брифінг із представниками національної безпеки та правоохоронних органів у Білому домі.

На колишнього президента США Дональда Трампа скоїли замах під час передвиборчого мітингу у штаті Пенсільванія. Експрезидента вивели й евакуювали з місця події. Пізніше американські ЗМІ повідомили, що він отримав поранення у вухо.

Окружний прокурор повідомив про двох загиблих внаслідок інциденту. Це - особа, яка стріляла та один з глядачів. Ще один глядач перебуває у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Байден поговорив із Трампом після замаху на експрезидента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі